יוני 16, 2019
חם באתר

8 המצאות מחיי היום יום שנוצרו בטעות




המצאת הקורנפלקס

האחים קלוקס חיפשו פיתרון לגרום לאנשים להפסיק לאונן.. הם טענו, שאם אנשים אוכלים בריא, זה יפחית להם את התאבון המיני. הם החליטו להכין מאכל בריא העשוי מגרנולה. הם בישלו מגש של חיטה, והשירו את זה על השולחן להוסיף עוד מרכיבים בהמשך. כשהם חזרו, הם מצאו את זה יבש. הם ארזו את זה בכל זאת, ועם שיפורים, זה הפך להיות הקורנפלקס שאנו מכירים היום.

add_2

קוקה קולה

קוקה קולה היתה מיועדת להיות תרופה לכאב ראש או כאב בטן. רוקח בשם ג'ון.ס. פמברטון ניסה בשנת 1886 למצוא למצוא מרקחת לכאבי הראש שהוא סבל מהם. הוא ניסה וניסה ולא הצליח. יום אחד, מתוך ייאוש, הוא הוסיף מספר רכיבים נוסף למרקחת, בתקוה שזה יעבוד. אחרי שהוא בישל את זה, ונתן לזה להתקרר, הוא טעם את זה. אומנם לכאב הראש זה לא עזר – אבל, הוא נהנה מהטעם של המשקה.

cola

 

פתקיות נדבקות -Post It

בשנת 1968, ד"ר ספנסר סילבר, מדען 3M בארצות הברית ניסה לפתח דבק סופר-חזק. במקום זה הוא יצר בטעות דבק חלש, שניתן להנתק בקלות מכל משטח. אף אחד, שאפשר לעשות משהו עם הדבק הזה. לאחר זמן קצר, מדען אחר השתמש בדבק ובפתקיות הללו בכדי לתלות תזכורות לשירי הכנסיה שלו. לאחר שהוא הבין שהמדבקות יורדות בקלות ולא משאירות סימן – המדבקות Post It נולדו.

postit

צ'יפס

הצ'יפס נוצר בעקבות נסיון של שף לנקום בלקוח. ב 1853 לקוח מעצבן נכנס למסעדה בניו יורק והזמין תפוח אדמה אפוי. הוא היה מחזיר את תפוח האדמה בכל פעם, כי לטענתו תפוח האדמה אינו אפוי מספיק ועבה מדי. השף שכבר נמאס לו, חתך את תפוח האדמה לחתיכות קטנות ואפה אותם עד שהם השחימו, הוא שם עליהם מלח, ושלח אותם ללקוח. הלקוח חשב, שהתפוח אדמה מאוד טעים. וכך נולד הצ'יפס.

potato-chips-448737_640

מסטיק

המסטיק נוצר בעקבות נסיון כושל ליצור גומי ברכיבים טבעיים. אדם בשם תומס אדמס ניסה ליצור גומי מחומרים טבעיים. הוא נכנס לייאוש כשהוא נכשל בכל נסיון. יום אחד הוא שם חתיכה מהגומי שהוא יצר בתוך פיו, וגילה, שהגומי שהוא יצר היה מאוד כייף ללעוס. הוא הוסיף רכיבים נוספים לחומר הגלם. ב 1888 המסטיק הרשמי הראשון נוצר.

chewing-gum-115162_640

קרטיב קרח

קרטיב קרח היה צריך להיות משקה גזוז. בשנת 1904 ילד בן 11 ניסה ליצור משקה גזוז ביתי. בלילה הוא השאיר את הכוסות עם הנוזל על השולחן והלך לישון. בלילה הטמפרטורות ירדו מתחת לאפס, ובבוקר נתגלה הקרטיב מוכן לאכילה.

popsicle-1482979_640

 

גפרורים

הגפרורים שכל כך ברורים וזמינים לנו נתגלו בעקבות תקלה. במשך אלפי שנים אנשים חיפשו דרכים קלות להבעיר אש. בשנת 1926 כימאי בשם ג'ון ווקר שעבד על כל מיני חומרים במעבדה, שם לב, שנשאר חומר דבוק על המקל איתו הוא עירבב את החומרים. על מנת להוריד את החומר, הוא שיפשף את קצה המקל – והופ נדלקה אש. הוא החל למכור את המקלות שהוא ייצר בחנויות ספרים מקומיות. הם נימכרו בקופסה בנוסף לנייר זכוכית לשיפשוף.

fire-684014_640

 

הוופל של הגלידה

מאז ומעולם אנשים אהבו לאכול גלידה. בימים ההם הגלידה נמכרה בתוך קערה מזכוכית. הבעיה היתה, שאנשים שקנו גלידה, היו צריכים להשאר לאכול ליד החנות על מנת להחזיר את הקערה למוכר. בשנת 1904 הוופל נולד בטעות. חנות לממכר גלידה מכרה כל כך הרבה גלידה, שהקערות של הגלידה לא הספיקו לאלה שחיכו בתור לאלה שיסיימו. לעומת חנות הגלידה, חנות הוופל הבלגי ליד בקושי מכרה באותו היום. שני הסוחרים דיברו ביניהם וכך התחילו למכור את הגלידה בתוך הוופל הבלגי. זה היה פיתרון מעולה לאנשים, לקנות גלידה, ולהמשיך ללכת לטייל. שני הסוחרים עשו המון כסף משיתוף הפעולה ביניהם.

ice-cream-cone-1274894_640

 

 

 




Be the first to comment

Leave a Reply